jameson-black

Jameson Black Barrel jest hołdem złożonym stosowanej przez bednarzy metodzie opalania beczek. Opalanie jest starą metodą stosowaną w celu ożywienia duszy beczek.Czas dojrzewania w takich beczkach nadaje tej whiskey wzmocnione nuty słodyczy wanilii i karmelu zachowując jednocześnie nuty opalanego drewna, owoców i ciepłych przypraw korzennych.

 

Potrójnie destylowany blend niewielkich ilości whiskey zbożowej i tradycyjnej irlandzkiej typu pot still ujawnia niewypowiedziane bogactwo i złożoność Jameson Black Barrel. Każda beczka skrywa tajemnice, a cała sztuka polega na ich odkryciu. Potrójnie destylowana, podwójnie opalana, jedyna w swoim rodzaju. Aromat: karmelu i kremowej krówki toffi. Smak: nuty orzechowe z przyprawami korzennymi i słodyczą wanilii. Finisz:bogatego opalanego drewna i wanilii.

jameson-black