Piwo Górnicze Górnik Zabrze 0,5L ( Cena: 5,40 zł )
Piwo Górnicze to oficjalny produkt Górnika Zabrze stworzony z myślą o kibicach tego klubu. Piwo wyprodukowano w Browarze Zamkowym w Raciborzu. Czytaj dalej
„43 Cuarenta Y Tres” to słodki, hiszpański likier o żółto jasnej barwie. Wykonany jest z owoców cytrusowych i soków owocowych, z lekkim posmakiem wanilii, pomarańczy oraz innych aromatycznych ziół i przypraw, w sumie 43 różnych składników (stąd nazwa).
Likier jajeczny Advocaat, to wyrób czołowego polskiego producenta wyrobów alkoholowych, czyli zakładu Polmos w Bielsko Białej. Likier stanowi staranne połączenie importowanej z Madagaskaru wanilii, wyrafinowanego spirytusu, aromatycznej brandy oraz świeżych żółtek jaj kurzych. Aksamitna konsystencja tego trunku idealnie sprawdzi się jako dodatek do deserów i ciast.
Disaronno Amaretto to najpopularniejszy włoski likier na świecie, w którego butelce mieści się likier o silnym aromacie migdałów i pięknym bursztynowym kolorze.Tajemnicą tego wyjątkowego amaretto jest tradycyjna receptura według której produkuje się go z migdałów i pestek morelowych, które zalewa się destylatem winnym, a otrzymany trunek słodzi syropem cukrowym i zabarwia na kolor ciemnobrązowy.
Amarula to lekki naturalny likier kremowy o gęstej konsystencji. Jest produkowany z owoców dziko rosnących drzew maruli, nazywanych przez tubylców drzewem słoniowym, ponieważ jego małe żółte owoce należą do przysmaków tych zwierząt. Dojrzałe owoce są myte, moczone przez dłuższy czas, a następnie mieszane ze świeżą homogenizowaną słodką śmietaną z cukrem i poddawane naturalnemu procesowi fermentacji.
Angostura to unikalna, skoncentrowana mieszanka ziół i przypraw, wytwarzana na wyspie Trynidad zgodnie z oryginalną recepturą z 1824 roku. Ze względu na swój wyjątkowy smak i aromat bitter Angostura zdobył popularność w ponad 140 krajach na całym świecie jako niezastąpiony dodatek do drinków i koktajli alkoholowych. Kraj pochodzenia: Trynidad i Tobago. Moc 44,7 %.
Znany na całym świecie aperitif o unikalnym słodko-gorzkim smaku. Ten produkowany od 1919 roku trunek jest połączeniem wyciągu z kilkunastu ziół, gorzkiej pomarańczy, rabarbaru, lukrecji oraz anyżu. Jego receptura pozostaje niezmienna od samego początku wytwarzania.Flagowym drinkiem jest Aperol Spritz, składający się z Aperolu, prosecco, wody gazowanej i plastra pomarańczy.
Archers Peach Schnapps to pyszny mocno brzoskwiniowy likier. Delikatny w smaku i bardzo aromatyczny. Archer’s Schnapps podaje się mocno schłodzony, bez żadnych dodatków w małych kieliszkach. Idealnie nadaje się również do drinków.
Doskonały likier jajeczny produkowany na podstawie tradycyjnej przedwojennej receptury bazującej wyłącznie na naturalnych składnikach takich jak świeże żółtka, mleko, aromatyczna wanilia oraz specjalna mieszanka przypraw. Wszystko to mieszane jest z wysokiej jakości spirytusem, aż do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji.Ovovit zachwyca tradycyjnym smakiem i naturalnym aromatem.Idealnie sprawdza się jako dodatek do kawy, lodów i innych słodkich deserów.
Ziołowa wersja słynnej wódki o polskim przedwojennym rodowodzie. J.A. Baczewski to wódka, której historia zaczęła się w 1782 roku. Tajemnica smaku i aromatu tej wyjątkowej piołunówki tkwi w wyjątkowej, pilnie strzeżonej recepturze. Kiedyś piołunówkę i absynt określano mianem Zielonej Wróżki, a ich działaniu przypisywano magiczną moc.
Irlandzki likier Baileys w wyjątkowej edycji Birthday Cake. Premierę miał latem 2021 roku, ale na polskim rynku dostępny jest od 2023 roku. Przepyszny likier, doskonały do celebrowania urodzin. Posmakuje każdemu smakoszowi Baileys Irish Cream. W smaku przypomina tort śmietankowy z puszystym biszkoptem i kolorową posypką. Likier Baileys Birthday Cake to świetna alternatywna do tortu urodzinowego.
Irlandzki likier na bazie śmietanki i whisky, z dodatkiem kakao i wanilii. Składniki używane przy produkcji alkoholu pochhodzą z starannie wyselekcjonowanych farm irlandzkich i z najstarszej w kraju 400- letniej destylarni w Bushmills. Baileys to wyjątkowo smaczny i popularny likier stworzony w 1974 roku z dodatkiem najwyższej jakości śmietanki. Mleko używane do produkcji tego znakomitego trunku pochodzi wyłącznie od około 40 tysięcy wyselekcjonowanych krów, hodowanych w irlandzkich farmach.
Ten balsam o unikalnym smaku wytwarzany jest z wyśmienicie dobranej mieszanki ziół i przypraw, według specjalnej receptur. Napój ten posiada delikatny gorzki i przyjemnie słodkawy smak.Do produkcji balsamu wykorzystuje się ponad 27 naturalnych składników. Skórki cytryny i pomarańczy, laski wanilii oraz melisa nadają charakterystyczny, ale orzeźwiający smak , a tony cynamonu, goździków, muszkatu, rodzynek, głogu, śliwek i kawy wytwarzają niepowtarzalny aromat. Francuska brandy i naturalny miód pszczeli koronuje unikalny smak napoju i dodaje mu nieoczekiwanych barw i smaków.