Piwo Górnicze Górnik Zabrze 0,5L ( Cena: 5,40 zł )
Piwo Górnicze to oficjalny produkt Górnika Zabrze stworzony z myślą o kibicach tego klubu. Piwo wyprodukowano w Browarze Zamkowym w Raciborzu. Czytaj dalej
12 e Mezzo Biologico Bianco to organiczne, wytrawne wino włoskie o niebanalnym aromacie mimozy i owoców cytrusowych. Pochodzi z południa kraju, z okolic Tarentu. Powstaje w winiarniach Kosmy Varvaglionego - jednego z najczęściej nagradzanych miejscowych producentów.
Intensywne, organiczne, czerwone i wytrawne wino z fioletowymi refleksami przywołującymi świeże czerwone owoce. W nosie nuty owocowe czerwonych i czarnych porzeczek delikatnie łącza się z aromatami gałki muszkatołowej, lukrecji, czekolady i wanilii, uwolnionych po krótkim przebywaniu we francuskim dębie.Wino zbalansowane i długie, pozostawiające na podniebieniu nuty kokosu i owoców. Kraj pochodzenia: Włochy.
Wino 12 E Mezzo Malvasia del Salento to półwytrawne wino o złotym kolorze z refleksami żółci. Aromat jest intensywny, aromatyczny i owocowy. Na podniebieniu świeże i zrównoważone. Jest uporządkowane, harmonijne i trwałe z delikatnym smakiem. Doskonały do dań rybnych, skorupiaków i serów. Kraj pochodzenia: Wlochy, region Pulgia.
12 e Mezzo Primitivo di Salento pochodzi z włoskiej prowincji Tarent. Jest winem wytrawnym, mocno owocowym, bogatym, pachnącym dojrzałymi owocami i konfiturą z wiśni.Dojrzewa od trzech do sześciu miesięcy w amerykańskim dębie, któremu zawdzięcza nieco cięższych, lecz bynajmniej nieprzytłaczających nut beczkowych, a także elegancko wyszlifowane taniny.
Antica Vigna Amarone della Valpolicella DOCG Riserva to czerwone wino wytrawne produkowane we włoskiej Wenecji Euganejskiej z gron szczepów Corvina, Corvinone, Rondinella oraz Oseleta. Winogrona zbierane są ręcznie z dwóch parceli o podłożu wapiennym z wysoką redukcją plonu. Po zbiorze są one dokładnie selekcjonowane, a następnie podsuszane przez 3-4 miesiące. Po fermentacji wino dojrzewa przez średnio 30 miesięcy, z czego 80% wina leżakuje w dębowych beczkach, a 20% w kadziach stalowych.
Wino białe półsłodkie. szczep: Rkatsiteli 100%. Dolina rzeki Alzani hojnie obdarzyła to lekkie wino świeżymi aromatami zielonego jabłka, cytrusów i pigwy. Soczystość gruzińskiego lata wyraża się w umiarkowanej słodyczy, orzeźwiającej kwasowości i lekkości stylu. Dobrze komponuje się z sałatkami owocowymi i lekko schłodzonymi deserami. Podawać w tem. 6-9 st.C
Azzurra Rosso Puglia IGT to czerwone wino wytrawne pochodzące z renomowanej winnicy Rinomata Cantina Tombacco. Wino produkowane jest z dwóch apulijskich odmian winorośli: Primitivo i Negroamaro. Zbiór winogron odbywa się we wrześniu. Po wytłoczeniu i schłodzeniu winogron następuje fermentacja. Następnie wino trafia do dębowych beczek typu tonneaux gdzie dojrzewa.
Barolo - najszlachetniejsze wino Piemontu, przez niektórych uznawane za najszlachetniejsze wino włoskie. Zawsze powstaje z odmiany Nebbiolo. Za młodu nieprzystępne z wiekiem uwodzi fenomenalnym bukietem i jedwabistym smakiem. Nadia Cogno i jej mąż Valter Fissore z wielką pasją i profesjonalizmem wykorzystują przekazane im przez założyciela winnicy Elvio Cogno dziedzictwo produkując znakomite, eleganckie i uznane w świecie wina. Cztery razy magazyn Wine&Spirits przyznał Elvio Cogno tytuł Winnicy Roku. Oceny win szybują zawsze ponad 90 pkt. w skali Parkera. Leżakowanie 24 miesiące w dębowej beczce i 6 miesięcy w butelce.
Wino Biscardo 3 ORI to włoskie wino czerwone wino o ogromnym potencjale. Intensywna, rubinowa czerwień, która z wiekiem przechodzi w granat. Pikantny z nutą wiśni, czarnej wiśni i kompotu śliwkowego w bukiecie. Podniebienie delikatne i aksamitne, trwałe, z miękkimi taninami na końcu. Biscardo to jedna z najsłynniejszych i najbardziej rozpoznawalnych marek we Włoszech. Rodzinna firma BISCARDO powstała w 1878 roku.
Amarone Biscardo to wino o głębokiej barwie czerwonych minerałów granatu. Prezentuje charakterystyczny intensywny, hojny bukiet przepełniony ciemnymi wiśniami i borówkami, który uszlachetniają aromaty skóry, migdałów i subtelne akcenty tytoniu i kawy. Potężne wino, pełne słodkiego owocowego ciała, z cennym migdałowym tłem, z ujmującą aksamitną strukturą, delikatną taniną i długim finiszem. Idealne do czerwonych mięs, dziczyzny i dojrzałych serów. Wskazana dekantacja.
Wytrawne wino włoskie ze szczepu Sangiovese z rejonu Emilia- Romagna. Stworzone wyłącznie z winogron pochodzących z procesu appassimento. Winogrona po późnych, ręcznych zbiorach i starannej selekcji poddawane są procesowi podsuszania na matach, następnie powolnej maceracji w niskich temperaturach. Zabiegi te mają na celu większą kondensację cukru i aromatów.
Wino Biscardo Valpolicella Ripasso Classico Superiore jest produkowane z trzech szczepów winogron. Wszystkie winogrona zbierane są ręcznie, przeważnie o świcie bądź późnym wieczorem aby uniknąć intensywnego ciepła które mogłoby uszkodzić strukturę winogron. Biscardo Valpolicella dojrzewa 12 miesięcy w beczkach dębowych w tym częściowo typu barrique.