gin-malfy-rosa

Gin Malfy Rosa produkowany jest we włoskim Moncalieri na obrzeżach Turynu. Jest to gin jedyny w swoim rodzaju. Stworzony został z myślą o tym, aby każdy jego łyk kojarzył się ze „słodkim leniuchowaniem” – siedzeniem na słonecznym tarasie i podziwianiem pięknych widoków. W smaku czuć soczystego, świeżego grejpfruta z bogatym, jałowcowym finiszem.

 

Malfy Gin Rosa produkowany jest z włoskiego jałowca, sycylijskiego różowego grejpfruta, rabarbaru włoskiego oraz 5 innych roślin botanicznych. Różowe grejpfruty używane do produkcji ginu dojrzewają na słońcu w gajach cytrusowych na Sycylii.

Kolor – blado-różowy;
Zapach – pełen aromatu świeżej skórki grapefruitowej z bogatym rabarbarem, cytrusami i anyżem;
Smak – Bogaty i świeży z nutami cytrusów, głównie grapefruita oraz bogatą i długo utrzymującą się nutą jałowca.

gin-malfy-rosa